Οργάνωση Γάμου: 8 Πρακτικές συμβουλές για την μεγάλη ημέρα!

Οργάνωση Γάμου: 8 Πρακτικές συμβουλές για την μεγάλη ημέρα!

Ψάχνετε 8 πρακτικές συμβουλές για την οργάνωση του γάμου σας;

Διαβάστε τον ολοκληρωμένο οδηγό, και ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη γαμήλια εμπειρία!

Οργάνωση Γάμου

Ο γάμος είναι μία από τις πιο σημαντικές ημέρες στη ζωή σας και είναι φυσικό να θέλετε να τον οργανώσετε όπως τον φαντάζεστε.

Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα: Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο γάμος σας θα είναι ένας αξέχαστος γαμήλιος χορός και όχι μια μακρά, κουραστική διαδικασία;

Μην ανησυχείτε καθόλου, το WedMyWay είναι εδώ για να σας βοηθήσει με μερικές διασκεδαστικές και πρακτικές συμβουλές για την οργάνωση ενός αξέχαστου γάμου!

Από το πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο χώρο μέχρι το πώς να διασφαλίσετε ότι οι καλεσμένοι σας θα διασκεδάσουν, εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.

Είστε έτοιμοι για μια οργάνωση γάμου που θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη σας; Ας ξεκινήσουμε!

 

1.  Το πορτοφόλι σας λέει ‘ναι’! Καθορίστε το budget σας 

Top Γάμος στη λίμνη Βουλιαγμένης & the best wedding party

Ξεκινάμε το πάρτυ του γάμου σας με… το budget! Κοινώς, πρέπει να καθορίσετε πόσα χρήματα θα διαθέσετε για την οργάνωση του γάμου σας. Μην ανησυχείτε, έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές για εσάς!

Πρώτα απ’ όλα, χωρίστε το προϋπολογισμό σας σε διάφορες κατηγορίες, όπως ο χώρος, το φαγητό, το νυφικό φόρεμα, οι φωτογραφίες, η μουσική και άλλα. Έπειτα, κάντε μια λίστα με τα πιθανά έξοδα και κρατήστε πάντα ανοιχτό μυαλό για να αποφεύγετε την απογοήτευση.

Συζητήστε με τον αγαπημένο σας και τις οικογένειές σας για τον προϋπολογισμό σας και καθορίστε μαζί τις προτεραιότητες και τις πιο σημαντικές δαπάνες. Αν κάνετε όλα αυτά, θα έχετε έναν οργανωμένο και αξέχαστο γάμο, που θα σας μείνει αξέχαστος για πάντα!

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε δωρεάν στα ψηφιακά εργαλεία του WedMyWay, για να οργανώσετε το budget σας! 

 

2. Σταθεροποιήστε την ημερομηνία, αποφύγετε την πίεση

 

Top Γάμος στη λίμνη Βουλιαγμένης & the best wedding party

Αν και μπορεί να φαίνεται απλό, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολο. Η επιλογή της κατάλληλης ημερομηνίας μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση.! Εδώ είναι μερικά τρικ για να κάνετε αυτή τη διαδικασία πιο διασκεδαστική:

  • Τσεκάρετε τις ημερομηνίες κατα τις οποίες η εκκλησία δεν πραγματοποιεί γάμους.
  • Φροντίστε να μην επιλέξετε μια ημερομηνία κατά την οποία θα παντρευτεί κάποιος φίλος ή συγγενής σας
  • Προσέξτε τις καιρικές συνθήκες της συγκεκριμένης εποχής, και τα μακρίνα ταξίδια των καλεσμένων σας, ειδικά αν σκοπεύετε να παντρευτείτε σε διαφορετική τοποθεσία.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η επιλογή της ημερομηνίας είναι κάτι που πρέπει πρωτίστως να αποφασίσετε εσείς, με βάση τις επιθυμίες σας.

Αντί να ακολουθήσετε τους κανόνες ή τις παραδόσεις, διαλέξτε μια ημερομηνία που έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς και τον σύντροφό σας και δημιουργήστε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους καλεσμένους σας.

 

3. Βρείτε τον χώρο δεξίωσης των ονείρων σας

Top Γάμος στη λίμνη Βουλιαγμένης & the best wedding party

Μπράβο, που φτάσατε στο στάδιο να αρχίσετε την αναζήτηση του ιδανικού χώρου δεξίωσης! Εδώ ξεκινά η διασκέδαση και η περιπέτεια της οργάνωσης του γάμου σας.

Από την επιλογή της τοποθεσίας, μέχρι τη διακόσμηση, το φαγητό και τη μουσική, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να σκεφτείτε! 

Αλλά μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε συμβουλές και ιδέες για να κάνετε το γαμήλιο πάρτι σας αξέχαστο!

  • Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει τον αριθμό των καλεσμένων σας. 
  • Ελέγξτε τον χώρο και εξασφαλίστε ότι ταιριάζει με το στυλ και το θέμα του γάμου σας. 
  • Αν είναι εφικτό, παρευρεθείτε σε κάποιον άλλο γάμο για να δείτε πως διεξάγεται η διαδικασία και να πάρετε ιδέες για το δικό σας. 
  • Δοκιμάστε το φαγητό, ώστε να είστε σίγουροι για την ποιότητα και τη γεύση του.
  • Κρατήστε τα έξοδα εντός του προϋπολογισμού σας. Καθορίστε από την αρχή το μέγιστο ποσό που θα δαπανήσετε στον χώρο και τις υπηρεσίες που παρέχει.

 

4. Η μαγεία του νυφικού φορέματος και των παπουτσιών

Top Γάμος στη λίμνη Βουλιαγμένης & the best wedding party

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που αναζητούσατε τον ένα και μοναδικό, είναι πλέον η ώρα να λάμψετε με το νυφικό σας!

Αλλά προτού αποφασίσετε ποιο νυφικό θα φορέσετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κάποιες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι θα είστε η πιο λαμπερή νύφη στο δικό σας παραμυθένιο γάμο!

  • Επιλέξτε ένα νυφικό που ταιριάζει στο στυλ και το θέμα του γάμου σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το νυφικό σας είναι άνετο και εφαρμόζει καλά.
  • Προγραμματίστε τις δοκιμές νυφικού αρκετούς μήνες πριν τον γάμο σας.
  • Συνεργαστείτε με ειδικούς στο χώρο για να δημιουργήσετε το τέλειο νυφικό φόρεμα
  • Αγοράστε τα παπούτσια σας αρκετές εβδομάδες πριν από τον γάμο και φορέστε τα σπίτι για να βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα.
  • Μην ξεχνάτε να φορέσετε το νυφικό σας με αυτοπεποίθηση και χαμόγελο στην ημέρα του γάμου σας!

 

5. Πώς να επιλέξετε το ιδανικό θέμα γάμου. Η περιπέτεια ξεκινάει

Λίμνη Βουλιαγμένης Γάμος | Δεξίωση Vouliagmeni Lake

Ε, τώρα έχουμε φτάσει στο κομμάτι που κάνει τις νύφες να παίρνουν βαθιές ανάσες, και να αναρωτιούνται πως θα βρουν το ιδανικό θέμα γάμου.

Όταν επιλέγετε το θέμα του γάμου σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα ενδιαφέροντα και το στυλ σας, καθώς και τις προτιμήσεις του συντρόφου σας.

Μπορείτε να επιλέξετε κάτι διαχρονικό και κλασικό, όπως το λευκό, ή να δώσετε έναν πιο μοντέρνο και μοναδικό τόνο με θέμα τα ταξίδια ή τη μουσική.

Ένας άλλος τρόπος να επιλέξετε ένα θέμα είναι να εξερευνήσετε τα χόμπι σας και τα ενδιαφέροντα σας και να τα ενσωματώσετε στη διακόσμηση και το στυλ του γάμου σας.

Παράδειγμα, αν αγαπάτε τη φύση και την ύπαιθρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα boho θέμα με φυσικά στοιχεία και διακοσμητικά από φυλλώματα και λουλούδια.

Μπορείτε να αναζητήσετε έμπνευση από το διαδίκτυο, και περιοδικά γάμου, αλλά μην ξεχνάτε να είστε πρωτότυποι και να ανταλλάξετε ιδέες με τον σύντροφό σας.

Συμβουλευτείτε επίσης τους φίλους και την οικογένειά σας για ιδέες και απόψεις. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η ημέρα είναι για εσάς και πρέπει να είναι ακριβώς όπως το έχετε ονειρευτεί!

 

6. Πάμε να στήσουμε την dream team του γάμου σας! 

Οργάνωση Γάμου: 9 Πρακτικές συμβουλές για την μεγάλη ημέρα!

Καλό είναι να έχουμε πάντα στην ομάδα μας τους κατάλληλους επαγγελματίες για να μας βοηθήσουν στα πάντα. Όπως και στο γάμο, έτσι και στη ζωή, πάντα χρειαζόμαστε τους σωστούς ανθρώπους γύρω μας! 

Είτε χρειαζόμαστε έναν φωτογράφο, έναν dj ή οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία, η επιλογή του σωστού ατόμου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ομαλή διεκπεραίωση των προετοιμασιών και στο αποτέλεσμα του γάμου σας.

Αναζητήστε και συγκρίνετε επαγγελματίες προτού αποφασίσετε, και βεβαιωθείτε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν ταιριάζουν στις ανάγκες και το budget σας. Επικοινωνήστε μαζί τους, συζητήστε τις απαιτήσεις σας, διαβάστε κριτικές. 

Για να λειτουργήσει μια συνεργασία μεταξύ εσάς και του επαγγελματία σας, είναι σημαντικό να υπάρχει κατάλληλη χημεία ανάμεσα σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νιώθετε άνετα, να τον εμπιστεύεστε και να συμπαραστέκεστε στις αποφάσεις του.

 

7. Πώς να συλλέξετε γρήγορα και εύκολα τα δικαιολογητικά για τον γάμο σας!

Λίμνη Βουλιαγμένης Γάμος | Δεξίωση Vouliagmeni Lake

Ξεκινώντας τη διαδρομή για τον γάμο σας, έχουμε ένα σημαντικό καθήκον: να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μεγάλη ημέρα σας! Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι μια δύσκολη και βαρετή διαδικασία, αλλά μην ανησυχείτε! 

Στα συγκεκριμένα άρθρα θα βρείτε όλες τις συμβουλές και τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να συγκεντρώσετε εύκολα και γρήγορα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μεγάλη σας μέρα!

 

Δικαιολογητικά Θρησκευτικού γάμου

Δικαιολογητικά πολιτικού γάμου

 

8. Πώς να φτιάξετε τη λίστα καλεσμένων σας με στυλ!

Λίμνη Βουλιαγμένης Γάμος | Δεξίωση Vouliagmeni Lake

Πόσοι καλεσμένοι είναι αρκετοί για να κάνετε τον γάμο σας μια αξέχαστη εμπειρία; Ένας, δέκα, εκατό, διακόσιοι;

Όποιος κι αν είναι ο αριθμός, έχουμε ένα κοινό στόχο: να φτιάξουμε τη λίστα καλεσμένων και το πλάνο τραπεζιών, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του γάμου σας!

  • Ξεκινήστε με μια γενική ιδέα για τον αριθμό των καλεσμένων και τη διάταξη των τραπεζιών.
  • Φτιάξτε μια λίστα με τους καλεσμένους σας και διαχωρίστε τους σε κατηγορίες (οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι κλπ.)
  • Σκεφτείτε το μέγεθος του χώρου που θα φιλοξενήσει τον γάμο σας και προσαρμόστε τον αριθμό των καλεσμένων αναλόγως.
  • Τοποθετήσετε τους κοντινούς σας φίλους στα τραπέζια κοντά στην πίστα χορού
  • Μην ξεχνάτε τα παιδιά, και τα καρότσια. 

 

Πρακτικές συμβουλές για την μεγάλη ημέρα του γάμου!

Με τα δωρεάν ψηφιακά εργαλεία του WedMyWay, μπορείτε να δημιουργήσετε τη λίστα των καλεσμένων σας και να τους τοποθετήσετε στα τραπέζια με ένα απλό κλικ. Μην χάνετε περισσότερο χρόνο στην οργάνωση του γάμου σας και δοκιμάστε το σήμερα!

Αφού έχετε ακολουθήσει όλες τις συμβουλές μας για την οργάνωση του γάμου σας, είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε έρθει στο δρόμο σας. 

Αλλά μην ξεχνάτε, ότι η οργάνωση γάμου είναι το κλειδί για μια αξέχαστη και όμορφη εμπειρία για εσάς και τους καλεσμένους σας, και ο γάμος σας είναι μια ημέρα γεμάτη αγάπη, ευτυχία και πολλά γέλια, οπότε απλά χαλαρώστε και απολαύστε την!

 

 

Logo wedmyway main color | Wedding Photographer in Greece

 

 

Website: wedmyway.gr

Web App:  https://app.wedmyway.gr/login 

 

Images: Ignatios Kourouvasilis

SHARE THIS STORY
Wedding Photographer in Greece

ORGANIC TIMELESS IMAGES

Here you’ll find my recent work from weddings with real couples, engagement, portrait & baptism sessions.

recent WORK

error:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept